joi, 20 februarie 2014

Natura ne cere ajutorul

                         Natura ne cere ajutorul ! 
Ne simtim bine intr-o padure la iarba verde in compania prietenilor, ne bucuram de verdele crud al primaverii si totusi nu respectam natura. Avem un egoism fioros si un dezinteres total pentru ce lasam in urma noastra. Putini sunt cei care isi strang gunoaiele dupa ce pleaca de la picnic si nu lasa un dezastru ecologic in urma. Putini sunt cei care se duc cu bicicleta la serviciu, desi asta le-ar face bine propriei sanatati, dar in primul rand mediului inconjurator. Nu domne noi suntem comozi si vrem sa ne simtim bine. Dar cat de bine ne facem de fapt prin aceste alegeri? Raspunsul ar trebui sa ne intereseze totusi. Pana la urma noi inspiram aer poluat, intoxicam putinii copaci care ne-au mai ramas cu deseuri si subtiem stratul de ozon cu buna stiinta.
De partea cealalta sunt cei care demareaza diverse proiecte de mediu, se lupta sa gaseasca sponsori si se implica activ in strangerea deseurilor.
Orice mare companie care se respecta si care intr-un fel vrea sa-si intareasca imaginea, are un buget dedicat proiectelor de mediu. Exista o concurenta chiar si aici. Se dau si premii companiilor care au proiecte cu rezultate importante si vizibile.
Din pacate e ca o lupta contra morilor de vant. Unii se chinuie sa stranga gunoaiele cu manusile in maini si altii isi vad in continuare de nesimtirea lor . Ar trebui sa li se dea niste amenzi usturatoare acelora care nu respecta natura. Ministrul Mediului e momentan ocupat cu alte treburi. Trebuie sa incaseze banii care vin din Rosia Montana de la Gold Corporation. E chiar asa greu sa avem bun simt?

duminică, 16 februarie 2014

Meniul ideal pentru o fata cu virsta de 13-15 ani

Cu totii stim ca persoanele care se preocupa cel mai mult de greutatea corpului si tin la silueta sunt fetele , mai ales cele cu virsta frageda cuprinsa in virstele 13-15 ani . La fel si eu ma numar printre ele caci cind am observat ca am pus 4 kg in 3 luni am inceput sa nu maninc si aceasta stare imi provoca unele defecte :
   - Simteam o durere in burta si o mare pofta de mincare ;
   - Nu aveam chef de nimic ;
   - Simtam o stare de oboseala ;
   - Nu suportam sa stau nici macar 3 min in picioare . 


Asta a durat putin timp pina am spus STOP acestei metode , deoarece citind in diverse reviste am aflat ca aceasta dauneaza organismului si nu numai , caci odata ce ai slabit prin aceasta metoda tu nu mai rezisti acestei stari si numai decit maninci ce iti vine la indemina si pui inapoi kg slabite . Astazi vreau sa va propun un meniu pentru o zi a unei fete la " dieta " . 


1) Dejun - 
                 = ceai - 300 ml
                 = cereale integrale cu lapte fara zahar
                 = 200 g de salata verde ( morcov , telina , patrunjel + o                                                          rosie ) 

               
2) Gustare - 
                = un fruct ( nu mai multe ) 

3) Prinz - 
             
             = supa cu carne de vita ( sau curcan ) 
            = piure de cartofi (6-7 linguri )
            = o mica felie de pine neagra 

4) Gustare - 
               = iaurt degresat 

5) Cina ( orele 6-7 , NU MAI TIRZIU )
                                          = peste la gratar ; 
                                          = salata de zarzavaturi 
                                          
INAINTE DE CULCARE BEA UN PAHAR MIC CU LAPTE (PROASPAT)

 
P.S : Inainte de fiecare masa bea un pahar cu apa











luni, 3 februarie 2014

O noua viata - ep 1

                Vizionare placuta !

Daca v-a placut serialul nu uitati sa lasati un comentariu ...