joi, 6 martie 2014

Consecintele consumului de alcool

Alcoolul este una dintre cele mai des consumate droguri de catre oamenii de toate virstele si din toate mediile . Alcoolul etilic , sau etanolul , este substanta toxica din bere, vin si lichior . Ea se formeaza atunci cind griul , fructele sau legumele fermenteaza .

   
Este important sa stii ! 

Odata baut , alcoolul este absorbit in sistemul sanguin . De aici , el afecteaza sistemul nervos central , care controleaza toate functiile organismului . Alcoolul este un depresant , ceea ce inseamna ca el incetineste functionarea sistemului nervos central . De fapt , alcoolul blocheaza unele mesaje care incearca sa ajunga la creier .

Desi consumul de alcool este interzis prin lege , majoritatea adolescentilor au acces usor la el .In afara de posibilitatea de a deveni dependent , iata alte citeva fatete ale consumului de alcool :

 Consecintele pot fi grave : 
Adolscentii care beau alcool se expun riscului de a intra in conflict cu legea , deoarece sunt mai dispusi sa intre in incaierari si sa comita crime decit cei care nu o fac.

 Poti aparea intr-o lumina proasta : 
Multi au impresia ca a consuma alcool este o fapta demna si aproape eroica , dar schimbarile care se produc cu sistemul nervos o data cu acesta pot determina oamenii sa faca lucruri reprobabile sau chiar condamnabile , rusinoase , cum ar fi vomitatul sau urinarea pe sine .

                 
Aceasta informatie imi apartine si nu o veti gasi alt undeva . Daca v-a placut nu uitati sa lasati un comentariu . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu